گفتنی است همایش ملی ارتقای کیفیت و تعالی نظام سلامتروز چهارشنبه 17 آبان سال 1402 در دانشگاه علوم پزشکی تبریز وباحضور اساتیدی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران و دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور در تالار شهید شایان مهر دانشکده پزشکی برگزار گردید.
دکتر خدایای گفت: به تناسب موضوعات پنل به چالش های موجود نیزدر نظام ارائه خدمات پرداخته خواهد شد.
وی با اشاره به موارد تاثیر گذار در کیفیت گفت:اگر ما دنبال عملکرد خیلی خوب و مناسب در سیستم سلامت هستیم بحث ارائه خدمات به مردم و کیفیت این خدمات را بایستی همرمان مدیریت کنیم.
وی نشست های تخصصی همایش را در چهار حوزه مهم نظام سلامت شامل پشتیبانی ، بحث بالینی و بیمارستان ، پیشگیری ها و آموزش پزشکی برشمرده وابراز داشت : با حضور اساتید، صاحب نظران و افراد صاحب نظر و صاحب تجربه در پنل ها و آثار به تناسب پنل جهت استفاده ارائه می شوند.
وی افزود: بیش از 200 اثر در فرصت موجود از سراسر کشور برای این همایش در قالب تجربه ها وایده های مختلف و مقالات وپایان نامه های کارشده در این زمینه ارسال شد که پس از انجام داوری های صورت گرفته نزدیک به 130 اثر مورد پذیرش قرار گرفت که امروز در قالب سخنرانی ها، پوسترهای الکترونیک و کلیپ های ویدوئی ارائه میشود و در پایان از برترین های هر حوزه تقدیر خواهد شد.
دکتر رحیم خدایاری دبیر علمی این همایش با اشاره به رسالت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و بالاخص دانشکده مدیریت واطلاع رسانی در بحث مدیریت مسائل نظام سلامت در استان و درمنطقه گفت: این دانشکده احساس مسئولیتی بر لزوم برگزاری این همایش کرد تا بهانه ای باشد هم برای یادآوری مسئله کیفیت در نظام سلامت و هم آخرین یافته ها، تجربیات و نظرات در این زمینه به بحث گذاشته شود.
وی همچنین گفت: بزرگترین مشکل ما امروز در مسائل اجرایی است و معمولا تبعیت خوبی از سیستم نداریم و این موضوع نیازمند اصلاح است.
معاون درمان افزود:اگر سیستم درست طراحی شده و جامعه پذیری لازم صورت گرفته باشد،شاهد ارتقای کیفیت و تعالی در نظام سلامت خواهیم بود.
وی علم و تجربه را لازم و ملزوم ارتقای کیفیت در نظام سلامت دانست و تاکید کرد: تحصیل علم در زمینه مدیریت نیازمند همراهی و کسب تجربه ی لازم در این حوزه است.
دکتر جواد احمدیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در نشست تخصصی ارتقای خدمات درمانی، رویکرد مبتنی بر شواهد این همایش با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام گفت: انجام تغییرات بیش از حد مدیریتی در سیستم ها زمینه ساز ارتقای کیفیت نیست.
وی افزود: رشد و شکوفایی سازمان در کاهش ریسک ها واصلاح فرایند ها است و سازمان برای نوآوری نیازمند توجه به کیفیت و حرکت رو به جلو است. وی همچنین سودآوری سازمان را در رضایت مشتریها و توجه به فرایندها و کیفیت مدیریت عنوان کرد.
معاون توسعه دانشگاه تصریح کرد: سازمان برای بقاء ودوام بایستی مدام فرایند هایش را ارتقاء داده و مشتریانش را راضی نگه دارد.
وی گفت: زمانی ما میتوانیم از کیفیت مطمئن شویم که همه صاحبان فرایند هم معتقد باشند هم پاسخگوباشند وهم مهارت لازم را داشته باشند و کار تیمی منسجم انجام دهند.
دکتر علی جنتی معاون توسعه مدیریت ومنابع دانشگاه و رئیس قطب علمی و آموزشی مدیریت سلامت ایران نیز در نشست تخصصی پشتبانی این همایش با اشاره به نقش فرایندهای مدیریتی و پشتیبان در ارتقای کیفیت نظام سلامت گفت : مدیریت کیفیت فرایندی است مبتنی بر مشتری ها، حقایق، کار تیمی و پاسخگوئی که منجر به ارتقای فرهنگ سازمانی در زمینه کیفیت می شود و در گرو کار منسجم تیمی است.
وی همچنین از کلیه دست اندرکاران و مسئولین دانشکده مدیریت و معاونت توسعه، قطب علمی و سایر حوزه ها در برگزاری این همایش مهم و ارزشمند تقدیر و تشکر کرد.
وی ابراز امیدواری کرد برگزاری این همایش موجب ارتقای کیفیت وتعالی در نظام سلامت در دانشگاه و در سطح کشور شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطر نشان کرد: با توجه به توان مالی ناکافی در کلیه جوامع و ایران اسلامی جهت نیل به ارائه خدمات ایده ال ، نیازمند دریافت مطالب ارزشمند در انجام وظایف در بهینه ترین حالت ممکن و نهایت استفاده از داشته های علمی ، مالی و نیروی انسانی در انجام وظایف وخدمت به مردم شریف هستیم.
وی از کلیه اساتید و پژوهشگران بهبود کیفیت در حوزه سلامت خواست تا مطالب را به صورت کاربردی و راهکارهای عملیاتی جهت ارتقای کیفیت خدمات سلامت ارائه دهند تا این رهنمود ها موجب تعالی سازمان در نظام سلامت باشد که سلامت اساسی ترین زیر ساخت زندگی انسان است.
دکتر نقی پور تاکید کرد:ما نیازمند بروز رسانی دانش خود هستیم و بنابراین از تمامی اساتیدی که یافته های علمی خود را در تقویت اطلاعات موجود در حوزه سلامت که زیرساختی ترین بخش زندگی بشر است، عرضه می کنند و ما را در مسیر ارائه خدمات یاری میکنند سپاسگزارم.
وی گفت:برگزاری همایش های علمی ضمن مرور مطالب موجود ، یافته های جدید علمی را به اشتراک می گذارند و استفاده از نظرات اساتید صاحب نظر کمک زیادی در بروز رسانی داشته های علمی می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین ضمن خیر مقدم به اساتید بزرگوار از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه های کشور و اساتید استانی حاضر در این همایش ارزشمند، گفت: با توجه به رشد و توسعه همیشگی علم ما نیز اگر خود را با روند پیشرفت علم رشد وارتقا ندهیم و در رفع مشکلات مردم مصمم نباشیم از جامعه علمی و بشری عقب خواهیم ماند.
دکتر بهمن نقی پور در مراسم افتتاحیه همایش ملی ارتقای کیفیت ونظام سلامت ، ارزش علم را در مشکل گشایی از مشکلات جوامع بشری دانست.